REACTIES

REACTIES

In haar zingen laat ze zichzelf zien. In controle en uit de pas. Technisch sterk en gevoelsmatig kwetsbaar. Rauw en zacht. Echt en waarachtig. Naar haar luisteren is aangeraakt worden, iets meenemen, als vanzelf de diepte in.” /em>
Esse Disco, Dordogne, Frankrijk

“Als Shireen zingt dan komt ze recht mijn hart ingewandeld. Ze woont in haar lied. Hartverscheurend. Maakt echt contact met de tekst, vertolkt de emotie, is er helemaal bij, in, god hoe moet je dat zeggen? Kippenvel en tranen. Altijd.

Iedere keer weer weet Shireen me te ontroeren: haar intensiteit waarmee ze het lied “vertelt”,haar melancholische klank, haar intense bewegingen die het lied kracht bij zetten…. Ze zingt het lied niet, ze IS het lied. Daarbij mooi volgend en ook intens begeleid door Bastiaan. Hen zo samen zien, horen en proeven….het raakt m`n ziel…
Jules van der Staaij, Arnhem

Ik heb mijn ogen dicht gedaan en in de ontmoeting met jullie muziek een hele eigen reis kunnen maken. Het leek wel alsof ik meegevoerd werd zoals in dromen, om daarna heel uitgerust wakker te worden en me niet alles meer precies te kunnen herinneren, behalve het gevoel ‘overal’ geweest te zijn…
Heerlijk die verschillende talen en feels en herkenbare thema’s. Mooi ook in het Nederlands! Met een lach en een traan, tragedie en feest. En op een fijn plekje. En op een mooie zondag zo samen even met mijn man op stap!
Dank je wel voor het concert! Ik heb er dus van genoten.

Lieve groet,
Inge

“De achterzaal van café Trianon stroomt vol. Op het podium staat al een gitaar te wachten. Bastiaan Siemerink komt op en zet de toon met zijn getokkel. Dan verschijnt Shireen Kaijadoe, gekleed in een prachtige rode jurk.
Het is meteen te horen dat het Serenas-duo heel goed op elkaar ingespeeld is. Als ze elkaar aankijken, voel je hoe ze met elkaar communiceren. Bastiaan via zijn vingers op de snaren en Shireen door de melodie in haar stem. Ze musiceren alsof het eenvoudig is, maar de ogenschijnlijk simpele melodieën en ritmes laten doorschemeren wat een getalenteerde artietsen er op het podium staan.
Meertalig
Hun muziek gaat over uiteenlopende zaken zoals de liefde, afscheid nemen, een groot zwart paard en hoe de tijd waait. De teksten worden gezongen in het Spaans, Frans en Nederlands. Terwijl de avond vordert, word ik steeds verder meegevoerd in allerlei stemmingen. Het is een verademing om via hun optreden zoveel te kunnen voelen. Met z’n tweeën roepen ze minstens zoveel op als een orkest dat een symfonie van Mahler ten gehore brengt.
Cd
Na afloop wordt hun cd veelvuldig verkocht. De titel Live in het Zalmkerkje Millingen aan de Rijn verraadt in welke setting deze is opgenomen. Eens wat anders dan muzikanten die in een dure studio gaan staan. Heerlijk om de cd thuis in alle rust nog na te luisteren en opnieuw te genieten. Ook geïnteresseerd in een exemplaar? Neem gerust contact met hen op.

Recensie Ugenda, februari 2018, Noêma Neijboer